Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lasagne z mielonym mięsem po wenecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 małe cukinie
30dag mielonego mięssa
puszka pomidorów pelati
20dag płatów lasagne
bazylia świeża
1/2 l mleka
2 łyżki oliwy
2 łyżki masła
2 łyżi maki
sól, pieprz
parmezan 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: lasagne z mielonym mięsem po wenecku

Posiekaną cebulę zeszklić na oleju. Włożyć mięso smażyć około 5minut. Dodać rozgneicione pomidory z zalewą i posiekaną bazylią. Doprawić solą pieprzem i dusić 10minut. Mąkę z masłem zasmażyć na złoto wlać mleko i mieszając zagotować. Sos doprawić sola pieprzem dodać parmezan. Z cukinii odciąć końce i pokroic ją wzdłuż na paski. Na dno prostokątnej formy wlac kilka łyżek sosu bezszamelowego ułozyć platy makaronu, posmarować je sosem mięsnym, przykryć paskami cukinii i polać sosem. W ten sposónb ułożyć kilka wartsw. Piec 45 min w 180stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak