Sposób przygotowania

Mąkę wyłożyć na stolnicę. Dodać margarynę. Posiekać nożem. Dodać trochę soli, śmietany i cukru wanilinowego. Zagnieść ciasto. Rozwałkować, pokroić w paski, zwijać na wysmarowane margaryną foremki do rurek. Piec ok. 20 minut w 200 st. Wyłożyć, ostudzić. MASA: Zagotować 200 ml mleka. W reszcie rozpuścić wszystkie składniki prócz margaryny. Następnie wlać rozpuszczone składniki do gotującego się mleka. Mieszać do powstania budyniu. Potem ostudzić. Ostudzony wymieszać z margaryną. Można dodać trochę wódki. Masą napełniać rurki. Można na koniec posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam, ale słodkości !
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    aż ślinka cieknie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    fajny pomysł, zjadło by się
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    pycha
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !