Sposób przygotowania

BISZKOPT Białka ubić, dodać cukier. Ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka i mieszać na małych obrotach miksera. Gdy wymieszamy, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wmieszać łyżką delikatnie mieszając. Wylać na brytfannę wysmarowaną margaryną. piec ok. 20 minut. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. MASA GALARETKOWA: przygotować galaretkę w 2 litrach wody. Odstawić na chwilę. Przygotować żelatynę w odrobinie wody. Truskawki zmiażdżyć i wlać do galaretki, tak samo wlać żelatynę. Odczekać aż zrobi się zimna. Biszkopta wyjąć z brytfanny. Do brytfanny dać papier śniadaniowy i włożyć biszkopta s powrotem. Zalać zimną galaretką z truskawkami. Włożyć do lodówki aż stężeje całkowicie. Bitą śmietanę ubić, dodać cukier puder i żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody. Zalać taką masą galaretkę. Włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Migdały uprażyć na oleju. Wysypać po masie śmietankowej. Placek trzymać najlepiej cały czas w lodówce. Przed podaniem pokroić i włożyć znowu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    piękne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    baaardzo smaczne !!!
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super ciacho !
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    po zjedzeniu tego ciasta chyba każdy byłby w raju hehe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Irenkass

    kiedys jadłam truskawki tonami teraz jestem na nie uczulona a tak bym zjadła a nie można :(
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszne ciacho!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !