Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wysypać na stolnicę. Dodać żółtka, margarynę, cukier i zagnieść ciasto kruche. Podzielić ciasto na pół. Jedną połowę rozwałkować. Dać na brytfannę wysmarowaną margaryną. Drugą połowę dać do zamrażalnika. Ser biały zmielić dwa razy w maszynce. W osobnym naczyniu utrzeć margarynę z cukrami i żółtkami. Dokładać po odrobinie startego sera. Ucierać. Dodawać budynie, oliwę, mleko i całość ucierać. W osobnym naczyniu ubić pianę z białek. Dodać do sera. Tak powstałą masę przełożyć na ciasto. Wyciągnąć ciasto z zamrażalnika. Zetrzeć na ser na tarce o grubych oczkach. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec ok.1 godziny

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    bardzo apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ślicznie ci wyszedł! Takie lubię najbardziej !
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    sernik z kruszonką jest tylko dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    po prostu wspaniały

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !