Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukru 10 dag
żółtko jajek 2
mascarpone 25 dag
biszkopty okrągłe
filiżanka mocnej kawy
łyzka wiśniówki 1
łyzki kakao 2
amaretto

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu

Żółtka ucieraj z cukrem na parze,aż powstanie puszysty krem.Połącz go z likierem amaretto i delikatnie wymieszaj z serkiem mascarpone.Prostokątne naczynie wyłuż biszkoptami maczanymi w zimnym naparze kawy wymieszanym z wisniówką.Przykryj połową kremu,reszta biszkoptów maczanych w kawie i pozostałym kremem.Wyrównaj powierzchnię,posyp kakao,przesiewając je przez sitko.Wstaw na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak