Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1,5 litra
kość wieprzowa 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól
Kucharek przyprawa do potraw
koper 1 pęczek
natka pietruszki
śmietana 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa

Wodę zagotować. Marchewkę pokroić w półplasterki a cebulę w kosteczkę. Dodać z kością do wody. posolić. Ziemniaki obrać z mundurków. Pokroić każdy na 4-6 części (kostka). Dodać do wody z kością. Całość zagotować aż będą miękkie ziemniaki. Dodać pokrojony drobno koperek. Dodać przyprawę kucharek. Zatrzepać śmietaną: śmietanę wymieszać z odrobiną wywaru. Gdy będzie się gotować wywar zalać go śmietaną. Pomieszać chwilę. Gdy się zagotuje dodać pokrojoną drobno pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 16.12.2012 18:52
pyszna
mela25 02.09.2012 08:18
bardzo smaczna
karolina1869 02.08.2012 10:46
fajna
iknkirke 31.07.2012 15:11
Jeszcze takiej zupki nie jadłam
plocia 18.07.2012 21:18
no proszę i nową pyszną zupkę można zjeść
niedozywiona 30.06.2012 16:03
fajne i proste, a że koperkowe to smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak