Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać przez sito mąkę. Dodać margarynę, cukier wanilinowy i żółtko. Całość posiekać nożem. Dodać śmietanę i wyrobić ciasto. Rozwałkować, wykrawać ciasteczka. W środku każdego zrobić dziurkę mniejszą foremką. Wyłożyć na brytfannę. Białko roztrzepać dobrze. Każde ciasteczko wysmarować dobrze białkiem i posypać porządnie cukrem. Piec na złoty w 180 st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Uwielbiam te ciastka, dziś właśnie je jadłam do kawy :)
  • -6
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    W której cukierni je sprzedają?
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    lubię takie ciasteczka
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    Heniu, no przecież nie podam ci adresu do mnie :D Chyba że chcesz wpaść na kawkę :D a tak na serio, co nie da się takich zrobić? no weź
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobre
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Ewidentnie widać, że są to ciasteczka robione w domu, a nie kupione. Fabrycznie robione ciasteczka, czy w cukierni na masową skalę miałyby symetryczną dziurkę w środku na każdym ciasteczku, a tu widać, że ciasteczka były wykrawane ręczne bo niektóre dziurki są na środku, a niektóre nieco bliżej kraja :)
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo fajnie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !