Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna surówka obiadowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 główki
sałata masłowa 5 liści
marchew 1 sztuka
ogórek 1 sztuka
szczypiorek usiekany do smaku
rzodkiew 8 sztuk
woda letnia 3 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
oregano 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna surówka obiadowa

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Obie sałaty rwiemy na nieregularne kawałki. Marchewkę i ogórka obieramy. Do miski wrzucamy: sałaty, startą na tarce marchew i rzodkiewki (ja użyłam maszyny - jest szybciej), pokrojonego w kostkę ogórka, pokrojony szczypiorek. Wszystkie składniki na sos mieszamy w kubku, doprawiamy do smaku. Zalewamy nim warzywa, dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na ok. 15 minut. Podajemy samą lub jako dodatek do drugiego dania. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 09.05.2013 20:44
pyszna jest
jolanta19 02.07.2012 14:25
super
ewka1978 30.06.2012 12:59
fajne składniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak