Sposób przygotowania

Cebulę utrzeć na miazgę i połączyć z 2 łyżkami oliwy.
Plastry karkówki posypać przyprawami i odstawić na 1-2 godziny
Naczynie żaroodporne lub blaszkę posmarować oliwą.
Mięso posmarować oliwą z musem cebulowym i skropić płynną przyprawą do zup - ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C na 15-20 minut.
W międzyczasie jak najdrobniej posiekać chili, dodać sok wyciśnięty z połówki cytryny, dolać miód, odrobinę przyprawy do zup i łyżkę oliwy.
Sosem pokryć plastry karkówki i dopiec jeszcze 5-10 minut zmniejszając temperaturę do 160-170*C.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do korzystania z moich przepisów, każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eagle

    W kolejce do wypróbowania :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !