Sposób przygotowania

Marchewkę ugotować w skórce, ostudzić i obrać - zetrzeć na najgrubszej tarce.
Papryki pokroić w kosteczkę.
Pomidory sparzyć, zahartować wodą z lodem, obrać i posiekać.
Ugotować fasolkę szparagową, ostudzić i drobno pokroić.
Odcedzić kukurydzę - 2/3 puszki zmiksować, resztę pozostawić w całości.
Na rozgrzany olej wlać posiekane pomidory, dodać posiekaną cebulę i paprykę.
Posypać kucharkiem, dodać kurkumę oraz imbir i dusić, aż papryka zmięknie.
Dodać zmiksowaną kukurydzę, utartą marchewkę i dusić kilka minut.
Dołożyć pokrojoną fasolkę i pozostałą kukurydzę - doprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich przepisów - pewnie każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !