Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola z jajkami - w śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1 op.
śmietana kilka łyżek
majonez 1 łyżka
szczypiorek mały pęczek
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cukier do smaku
sok cytrynowy do smaku
koper mały pęczek
musztarda do smaku
jajko ugotowane na twardo 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola z jajkami - w śmietanie

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać - pokroić w kostkę lub utrzeć na najgrubszej tarce.
Posiekać koeprek i szczypiorek.
Rukolę opłukać i osączyć w wirówce do sałaty.
Śmietanę połączyć z majonezem i musztardą - doprawić cukrem, sokiem z cytryny, solą czosnkową i białym pieprzem.
Do rukoli dodać rozdrobnione jajka, szczypiorek i koperek - polać sosem i wymieszać.

Podawać do dań z grilla oraz jako samodzielną sałatkę np. na kolację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 28.07.2012 08:39
Zapraszam do przeglądania moich przepisów - pewnie każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak