Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w galarecie pomidorowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 40 dag
sok z cytryny 3 łyżki
cebula 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat 6 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżek
ocet 1 łyżka
białe wino 125 ml
sok pomidorowy 1/4 l
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
groszek 1/2 filiżanki
cytryna kilka plasterków
sól do smaku
estragon 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w galarecie pomidorowej

Filety rybne skropić sokiem z cytryny. Zagotować pół litra wody z przyprawami, solą i cebulą. Do wywaru włożyć rybę i gotować 10 minut. Gdy ostygnie, pokroić w kostkę. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Odcedzić 1/4 litra wywaru rybnego, dodać sok pomidorowy, wino ocet, sól, paprykę i estragon, podgrzać. Żelatynę rozpuścić w gorącym wywarze. Na dno naczynia wylać cienką warstwę galarety. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Wypełnić formę na przemian kostkami ryby, groszkiem i galaretą pomidorową. Schłodzić, wyłożyć na półmisek, udekorować plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak