Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier 20 dag
masło 200 g
cukier brązowy 3 łyżki
budyń waniliowy 1
jajko 4
mleko 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rabarbar

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Rabarbar obrać i pokroić. Masło utrzeć z cukrem. Dodać mleko i jajka. Zmiksować.

Mąkę wymieszać z budyniem i z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Ubić mikserem aby składniki się połączyły (ciasto będzie dosyć gęste).

Ciasto przełożyć na blaszkę i bardzo obficie posypać pokrojonym w kostkę rabarbarem. Posypać z wierzchu brązowym cukrem. Piec w temperaturze 180 stopni C przez około 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.07.2019 14:13
Wiesiu, pyszne ciasto.
wiola333 22.05.2013 16:48
apetyczny przepis
Luki 11.03.2013 18:13
super ciasto
kriko 22.12.2012 12:37
lubie bardzo
Krzysztof15 26.07.2012 11:16
bajka
adelajda 30.06.2012 17:39
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak