Sposób przygotowania

Rodzynki sparzyłam wrzątkiem i od razu odsączyłam na sicie, śmietanę włożyłam do lodówki by się schłodziła z jajek od dzieliłam żółtka od białek a następnie z żółtek i pięć łyżek cukru pudru zrobiłam tzw. kogel-mogel na koniec dodałam kakao i lekko wymieszałam. Białka od jajek ubiłam na sztywną piane. Ochłodzoną śmietanę wymieszałam połowę kubka odlałam do osobnego naczynia i wymieszałam z jedną łyżeczką cukru pudru oraz proszkiem waniliowym. Ubitą pianę wymieszałam z koglem-moglem jak i resztą śmietany i wrzuciłam rodzynki i delikatnie ponownie wymieszałam. Zawartość przelałam do pucharków wierzch obłożyłam osłodzoną śmietaną i wstawiłam do zamrażalnika na dwie godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pysznosci te lody

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !