Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, obgotować w osolonej wodzie i odcedzić.
Cebulę posiekać lub pokroić w piórka.
Czosnek drobno posiekać lub zetrzeć na grubej tarce.
Z podanych składników ugotować marynatę i na końcu dodać pastę pomidorową.
Grzyby włożyć do marynaty i gotować 10 minut często mieszając.
W trakcie duszenia doprawić do smaku solą ziołową.
Gorące grzybki przełożyć do średnich słoiczków, zakręcić szczelnymi pokrywkami i pasteryzować 30 minut.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich przepisów - pewnie każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Robimy podobne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Robiłam podobnie ale doprawiałam zwykłą solą. Sól ziołowa pewnie nada grzybkom ciekawszego smaku -warto spróbować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !