Sposób przygotowania

Do garnka wkładamy udko, wlewamy 1,5 litra zimnej wody, dodajemy sól i pieprz i gotujemy do miekkości, po czym udko wyjmujemy z wody. Umytą botwinkę siekamy łącznie z listkami i wrzucamy do mięsnego wywaru - gotujemy do miekkosci, po tym czasie wlewamy zakwas i gotujemy jeszcze chwile. Na sam koniec dodajemy śmietanę i mieszamy. Zupę podajemy z ziemniakami ugotowanymi osobno w osolonej wodzie

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Zaskakujące połączenie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    ciekawe :)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Wcale nie zaskakujące;) U mnie u domu zawsze robi się botwinkę z zakwasem:) Innego połączenia nie uznaję:)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubię botwinkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !