Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka z pieczona cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1,5 litr
cebule 2
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
śmietana 30% 0,5 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka z pieczona cebulą

Do zupy potrzebny nam jest bulion, ja używam przecedzonego rosołu z dnia poprzedniego. W niewielkiej ilości rosołu mieszamy koncentrat i przelewamy go do reszty - gotujemy. Cebulę przekrawamy na połówki, nabijamy na widelce i pieczemy nad gazem, bezpośrednio w ogniu - cebulę wrzucamy do zupy i gotujemy 15 minut, po tym czasie wlewamy śmietanke i wyłaczamy gaz. Gotową zupe podajemy z makaronem lub ryzem, jak kto lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 22.10.2012 15:59
Smaczna pomidorówka.
ziutula
ziutula 11.10.2012 21:32
dobre połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak