Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet Danusi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
łopatka wieprzowa 1 kg
cebula 2
bułka 1
sól
pieprz
boczek 0,5 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet Danusi

Kroki postępowania

1
Ugotowane mięso po wystygnięciu zmielić na drobnym sitku. Cebulę parzymy w wodzie, w której gotowało się mięso. Bułkę także moczymy w wodzie z pod mięsa.
Krok 1 - Pasztet Danusi foto
2
Następnie oba produkty mielimy i dodajemy do zmielonego mięsa. Wszystko razem mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Krok 2 - Pasztet Danusi foto
3
Całą masę przekładamy do foremki i pieczemy jedną godzinę w temp. 180*C.
Krok 3 - Pasztet Danusi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 31.01.2013 07:58
domowy jest najlepszy
Anna169Hosz 11.12.2012 19:59
Z dodatkiem wołowiny, musi być smaczny.
Izabela/bella81 05.10.2012 09:52
apetyczny
MagdaXXX 27.07.2012 19:37
pycha
ziutula
ziutula 30.06.2012 14:27
takie pasztet to smakołyk...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak