Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki vesenki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1/2 kg
jajko 2 sztuki
sos sojowy 1 łyżka
czosnek 1 ząbek, posiekany
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do uzyskania właściwej konsysten
oliwa do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki vesenki

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki wrzucamy do miski. Wyrabiamy aż konsystencja będzie jednolita i da się lepić klopsiki.
Krok 1 - Klopsiki vesenki foto
2
Wysypujemy trochę tartej bułki na blaszkę. Zwilżonymi dłońmi lepimy małe klopsiki.
Krok 2 - Klopsiki vesenki foto
3
Obtaczamy je w tartej bułce.
Krok 3 - Klopsiki vesenki foto
4
Smażymy na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron.
Krok 4 - Klopsiki vesenki foto
5
Podajemy.
Krok 5 - Klopsiki vesenki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 20.08.2012 15:11
pyszne klopsiki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak