Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z boczkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 25 dag
boczek 25 dag
sól
pieprz
masło 1 łyżka
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z boczkiem

Bób ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem masła, boczek pokroić w kosteczkę i zrumienić na patelni. Kiedy boczek nam się zrumieni to odsączyć skwarki z nadmiaru tłuszczu, ugotowany i odcedzony bób wymieszać ze skwarkami i doprawić solą i pieprzem, przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 30.11.2013 18:28
Pyszna przystawka
Cukiereczek13 05.08.2012 11:16
mniam :) na pewno pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak