Sposób przygotowania

Fasolkę myjemy, odkrawamy końce i jeśli trzeba, to usuwały łyko. Wrzucamy do garnka z osolonym i lekko pocukrzonym wrzątkiem i gotujemy do miękkości (jak ktoś lubi półchrupkie warzywa, to krócej).
Gdy fasolka jest już prawie gotowa rozgrzewamy na patelni masło. Na rozgrzane wrzucamy tartą z parmezanem i podsmażamy, aż się zezłoci i zacznie pięknie pachnieć.
Fasolkę odcedzamy, nakładamy na talerze, polewamy podsmażoną bułeczką.
Fajnie smakuje z jajem sadzonym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ooo z parmezanem MNIAM

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !