Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec z cebulą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
świeży majeranek 1 łyżka
musztarda 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
Sałatka:
cebula czerwona 2 sztuki
majonez 1 łyżka
DODATKOWO:
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec z cebulą

Mięso umyć i osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i musztardą, posypać listkami majeranku i odstawić na 30 min.
Po 30 minutach rozgrzać olej i usmażyć mięso ma być miękkie i rumiane. Następnie mięso przestudzić.
Sałatka:
Cebulę pokroić w piórka, w garnku zagotować 2 szklanki wody z dodatkiem 1/2 łyżeczki cukru i 1/4 łyżeczki soli oraz szczypty pieprzu do gotującej się wody wrzucić pokrojoną cebulę i gotować około 1 min, następnie odcedzić z gorącej wody i szybko zalać zimną wodą.
Do dokładnie odcedzonej z wody i zimnej cebuli dodać majonez i wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Mięso pokroić na skośne plastry i układając na talerzu przekładać na zmianę z sałatką cebulową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 07.05.2013 10:08
mnie też podobał sie ten pomysł
adam1f 03.03.2013 00:41
super pomysł
iziona 01.07.2012 07:38
Ewa moja najstarsza córka też nie lubi cebuli, ale tutaj pokusiła się o spróbowanie:)
Ewa104 30.06.2012 09:52
Nie wiem jak moja córka (nie lubi cebuli),ale my z mężem poprosilibyśmy na wynos.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak