Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i musztardą, posypać listkami majeranku i odstawić na 30 min.
Po 30 minutach rozgrzać olej i usmażyć mięso ma być miękkie i rumiane. Następnie mięso przestudzić.
Sałatka:
Cebulę pokroić w piórka, w garnku zagotować 2 szklanki wody z dodatkiem 1/2 łyżeczki cukru i 1/4 łyżeczki soli oraz szczypty pieprzu do gotującej się wody wrzucić pokrojoną cebulę i gotować około 1 min, następnie odcedzić z gorącej wody i szybko zalać zimną wodą.
Do dokładnie odcedzonej z wody i zimnej cebuli dodać majonez i wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Mięso pokroić na skośne plastry i układając na talerzu przekładać na zmianę z sałatką cebulową.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Nie wiem jak moja córka (nie lubi cebuli),ale my z mężem poprosilibyśmy na wynos.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ewa moja najstarsza córka też nie lubi cebuli, ale tutaj pokusiła się o spróbowanie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super pomysł
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    mnie też podobał sie ten pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !