Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń schabowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwy z oliwek do smażenia 0,5 szklanki
sól
pieprz
bulion
mąka do zagęszczenia
schab 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń schabowa

1 torebkę Przyprawy do pieczeni PRYMAT, sól i pieprz wymieszać z oliwą z oliwek. Tą mieszanką natrzeć umyte i osuszone mięso. Całość dokładnie osznurować i wstawić do lodówki.Odczekać conajmniej 12 godzin, następnie całość umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec przez około 3 godziny co jakiś czas obracając pieczeń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak