Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1/2 l
pomidory twarde 1/2 kg
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
bazylia kilka listków
masło 1 łyżka
marchew 1 sztuka
seler 1 kawałek
serek topiony ziołowy 1 bloczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem pomidorowa

Marchew, seler delikatnie gotujemy w niewielkiej ilości bulionu. Paprykę kroimy w paseczki i podduszamy na maśle, dodajemy sparzone i pokrojone pomidory. Całość podduszamy. dodajemy ugotowane warzywa. Doprawiamy do smaku, podlewamy od czasu do czasu bulionem. Zupę miksujemy razem z serkiem topionym. Podajemy z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 30.08.2012 14:42
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak