Sposób przygotowania

Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Po ostudzeniu przeciąć na pół.
Masa:
Przygotować żelatyne i ostudzić. Śmietanę ubić na puszystą mase na najwyższych obrotach. Dodać cukier puder i zelatynę. Zmiksować.
Biszkopta posmarować dzemem, przyłożyc drugim i znów posmarować dzemem. Na to wyłożyć mase i ułożyc owoce. Na wierzch ciasta polać żelatyne przygotowana z 2 łyzeczek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    pewnie smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Bardzo apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Oj, jak ja lubię takie ciasta :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pzchotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !