Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z sezamem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
masło 1 kostka
jajko 3 szt
ser żółty 50 dag
sezam 10 dag
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z sezamem

Żółty ser ścieramy na tarce. Mąkę łaczymy z masłem, dodajemy jedno żółtko oraz dwa jajka i starty ser. Szybko zagniatamy gładkie ciasto. Pod koniec dodajemy szczyptę soli. Następnie ciasto rozwałkowujemy na stolnicy, kroimy na paski o szerokości 1,5 cm. Paluszki smarujemy białkiem i posypujemy ziarnami sezamu. Gotowe paluszki układamy na blaszce i pieczemy 10-15 minut w temp. 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak