Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmuszka

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 200 g
kapusta biała 250 g
pietruszka korzeń 2 szt
marchew 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek 2 łyżeczki
kminek 1 szczypta
fasola biała 300 g
wieprzowina 600 (bez kości)
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
natka pietruszki 3 łyżki
cebula 2 szt
kwaśna śmietana 3/4 szklanki
koncentrat pomidorowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karmuszka

Fasolę moczymy w przegotowanej wodzie przez 10 godzin. Potem gotujemy do miękkości i pozostawiamy w wywarze.
Marchewkę,pietruszkę, cebulę obieramy,kroimy na krążki a kapustę w dużą kostkę. Boczek kroimy w średnią kostkę.Mięso również kroimy w kostkę,oprószamy mąką i obsmażamy na gorącym smalcu.Warzywa, boczek i
mięso wkładamy do dużego garnka,dodajemy sól, pieprz,liście laurowe,majeranek,kminek. Podlewamy tłuszczem pozostałym po smażeniu mięsa, dolewamy wrzącej wody, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym
ogniu. Gdy warzywa będą miękkie,dodajemy ugotowaną fasolę z wywarem ,koncentrat pomidorowy, śmietanę. Całość gotujemy przez 10 minut.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 26.03.2013 08:52
bardzo sycąca
Mariposas 29.08.2012 20:53
super
SmakolykiJoanny 17.07.2012 13:40
Sama nazwa jest ciekawa a zrobienie pewnie jeszcze ciekawsze
Mariposas 11.07.2012 19:14
wygląda smakowicie
Andysz 01.07.2012 19:09
ciekawa nazwa;)
ZEWA 30.06.2012 12:20
muszę kiedyś zrobić, pysznie wygląda
Ewa104 30.06.2012 10:20
Lubię takie zupki.
foczka-ks 29.06.2012 23:38
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak