Sposób przygotowania

Fasolę moczymy w przegotowanej wodzie przez 10 godzin. Potem gotujemy do miękkości i pozostawiamy w wywarze.
Marchewkę,pietruszkę, cebulę obieramy,kroimy na krążki a kapustę w dużą kostkę. Boczek kroimy w średnią kostkę.Mięso również kroimy w kostkę,oprószamy mąką i obsmażamy na gorącym smalcu.Warzywa, boczek i
mięso wkładamy do dużego garnka,dodajemy sól, pieprz,liście laurowe,majeranek,kminek. Podlewamy tłuszczem pozostałym po smażeniu mięsa, dolewamy wrzącej wody, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym
ogniu. Gdy warzywa będą miękkie,dodajemy ugotowaną fasolę z wywarem ,koncentrat pomidorowy, śmietanę. Całość gotujemy przez 10 minut.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    smacznie wygląda
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lubię takie zupki.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    muszę kiedyś zrobić, pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ciekawa nazwa;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    wygląda smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Sama nazwa jest ciekawa a zrobienie pewnie jeszcze ciekawsze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    bardzo sycąca

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !