Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz marynowany panierowany

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka
sok z cytryny 5 łyżek
oliwa 70 ml
sól do smaku
mąka 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1|2 szklanki
Czosnek suszony Prymat w młynku 1 łyżeczka
jajko 3 sztuki
olej do smażenia 120 ml
masło 15 dag
filet z dorsza 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz marynowany panierowany

Zrobić marynatę. Oliwę połączyć z sokiem z cytryny, przyprawą do ryb. Dorsza pokroić na kawałki. Każdy kawałek smarujemy z obu stron marynatą. Włożyć do miski, polać resztą marynaty i wstawić do lodówki na 3 godziny. Rozgrzać na patelni olej, dodać masło. Wymieszać tłuszcz. Kawałki ryby panierujemy w mące, roztrzepanym jajku, bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Ryba smażona na oleju z masłem jest bardzo smaczna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 29.06.2012 23:39
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak