Sposób przygotowania

Wydrylować, ossączyć na sicie wiśnie. Jajka ubić z cukrem, dodać 2 i pół szklanki mąki i proszek do pieczenia. Wlać olej, orenżadę i dokładnie wymieszać. Ciasto nie powinno być zbyt gęste. Ciasto podzielić na dwie równe częsci, rozlać do dwóch misek. Do jednej częsci dodać kakao, do drugiej krupczatkę, dokładnie wymieszać. Tortownicę natłuśicć. Na przemian wylewać na jej środek po 2 łyżki ciasta z kakao i krupczatką. Wiśnie ułożyc na wierzchu ciasta. Piec 45 minut w dobrze nagrzanym piekarniku do 200stopni. Gdy zacznie pękać tzn że będzie juz gotowe, Odchylić trochę piekarnik i dać mu posiedzieć w nim pół godziny. Wyjąć, zaczekać aż ostygnie, posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !