Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyskawiczne ciasto z porzeczkami i kruszonką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 i 1/2 szklanki
jaja 4 sztuki
cukier brązowy 1 szklanka
cukier waniliowy 1 łyżka
olej 1/2 szklanki
porzeczki 1 szklanka
masło 1/3 kostki
mąka 1 szklanka
cukier brązowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Błyskawiczne ciasto z porzeczkami i kruszonką

zmiksować cale jaja z cukrem, dodać olej i miksować, na koniec dodać make z proszkiem, zapach i wszystko razem dobrze zmiksować. Foremkę wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i na cieście ułożyć owoce.
Przygotowujemy kruszonkę (ok.szklankę mąki wymieszać z 1/2 szklanki cukru. Zalać to 1/3roztopionej kostki masła. Wymieszać.) Posypujemy ciasto kruszonką
Piec ok godzinę w 180 st.C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 30.06.2012 07:53
Szybkie i smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak