Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz majerankowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 70 dkg
mąka krupczatka 2 łyżki
majeranek 3-4 łyżki
sól
por (biała część) 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz majerankowy

Kroki postępowania

1
mięso mieszamy z mąką, majerankiem i doprawiamy solą
Krok 1 - gulasz majerankowy foto
2
kawałki mięsa obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano, dodajemy pory pokrojone w pół plastry, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 1 godziny
Krok 2 - gulasz majerankowy foto
3
jeśli sos jest zbyt rzadki to zagęszczamy go wodą, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 3 - gulasz majerankowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 22.08.2012 14:56
też używam dużo majeranku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak