Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto:
mąka tortowa 3 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
margaryna 250 g
żółtko jajek 5 szt
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 1,5 kg
cukier do jabłek 2 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

1.Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i podzielić na dwie części (2/3 i 1/3). Najmniejszą cześć włożyć do lodówki(po schłodzeniu będzie lepiej zetrzeć na tarce) większym kawałkiem ciasta wyłożyć blachę( najlepiej na papierze do pieczenia),po nakłuwać widelcem.

2.Jabłka obrać zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokroić na kawałki.

3.Na ciasto położyć jabłka posypać cukrem i cynamonem.

4.Na jabłka potrzeć na tarce o dużych oczkach schłodzone ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 15.06.2013 15:13
uwielbiam))))0
cukiereczek 28.03.2013 07:06
Polecam szybkie,soczyste ciasto
Mariposas 31.08.2012 21:04
zjadłoby się
Mariposas 31.08.2012 21:04
zjadłoby się
Andysz 04.07.2012 09:44
uwielbiam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak