Sposób przygotowania

Mięso z kurczaka i wątróbki należy ugotować w bulionie drobiowym. Każde z mięs w oddzielnym garnku. Masło należy rozpuścić. Do blendera przekładamy
wątróbkę i kurczaka. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Należy zemleć. Mieszając gotową mięsną papkę wlewamy masło. Przelewamy masę mięsną
do foremki. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na chrupiące skwarki. Wykładamy na wierzch pasztetu. Wstawiamy go do lodówki na tak długo, aż całkiicie się
zsiądzie. Można nie dodawać masła, wówczas pasztet trzeba piec w piekarniku około 30 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Głos oddany.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !