Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
wątróbka z kurczaka 25 dag
masło 1/4 kostki
majeranek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z kurczaka

Mięso z kurczaka i wątróbki należy ugotować w bulionie drobiowym. Każde z mięs w oddzielnym garnku. Masło należy rozpuścić. Do blendera przekładamy
wątróbkę i kurczaka. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Należy zemleć. Mieszając gotową mięsną papkę wlewamy masło. Przelewamy masę mięsną
do foremki. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na chrupiące skwarki. Wykładamy na wierzch pasztetu. Wstawiamy go do lodówki na tak długo, aż całkiicie się
zsiądzie. Można nie dodawać masła, wówczas pasztet trzeba piec w piekarniku około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.01.2014 23:40
Głos oddany.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak