Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka i mozzarella w cieście francuskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szynka wędzona 6 plasterków
mozzarella 2
jajko 1 szt
sezam

Przepis i sposób przygotowania na: szynka i mozzarella w cieście francuskim

Mozzarellę kroimy na plastry i wkładamy do durszlaka aby dobrze ociekły.Blachę wykładamy papierem a na nim rozkładamy ciasto na cisto plasterki szynki a na szynkę mozzarellę.Ciasto zwijamy w rulon i dokładnie sklejamy wszystkie łączenia,a następnie smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem.Pieczemy 35 minut w 200 stopniach.Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 01.09.2012 10:22
też mi się ten pomysł podoba
dorotka0000025 01.07.2012 15:52
fajny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak