Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z makaronu po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Makaron kolanka 20 dag
pieczone mięso lub szynka 20 dag
papryka czerwona 2 szt
pomidor 4 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
kefir 1/2 buteleczki
majonez 1 mały słoik
musztarda 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
papryka mielona do smaku
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z makaronu po węgiersku

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć. Pieczone mięso lub szynkę pokroić w dużą kostkę, paprykę w paski, pomidory w cząstki, jabłka obrać i poszatkować, szczypiorek posiekać. Do osączonego zimnego makaronu dodać mięso i warzywa, osolić. Kefir, musztardę, sól, pieprz, cukier i paprykę wymieszać, sosem polać makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak