Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś indycza z śliwką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt
śliwek suszonych 30 dek
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
sól
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: pierś indycza z śliwką

Śliwki zalewamy śliwowicą i odstawiamy aby napęczniały Pierś rozcinamy tak aby uzyskać prostokąt i rozbijamy tłuczkiem. Następnie obsypujemy przyprawami i na brzegu układamy śliwki zawijamy jak roladę. związujemy sznurkiem. Obsmażamy na gorącym tłuszczu z każdej strony i przekładamy do piekarnika. Pieczemy do miękkości około godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 06.04.2013 09:13
wow fajny pomysł na tą śliwkę , super
Wacław 26.08.2012 14:30
smaczne
Anna169Hosz 01.08.2012 15:23
Lubię mięsa z dodatkiem śliwek.
andrzej10 17.07.2012 07:29
smaczne danie
owca441 11.07.2012 20:34
super mięsko
owca441 11.07.2012 20:34
super mięsko
Aneta41 01.07.2012 21:06
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak