Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie wieżyczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
śmietana kremowa 30% lub 36% 1 opakowanie
cukier puder 0,5 szklanki
maliny świeże 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie wieżyczki

Z ciasta francuskiego wykrawamy okręgi, po 4 dla jednej osoby. Układamy na blasze i w 200 stopniach pieczemy przez ok. 5 minut do wyrośnięcia.

Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Kiedy okręgi z ciasta francuskiego ostygną na kracie, układamy wieżę.

Na krążek ciasta nakładamy śmietanę i kilka owoców malin, znów krążek ciasta i tak do wyczerpania 4 krążków. Na wierzch układamy owoc maliny, wieżę obsypujemy cukrem pudrem i polewamy sokiem malinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 05.11.2012 18:38
pycha
paula99926 29.06.2012 18:23
muszą być pyszne
paula99926 29.06.2012 18:23
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak