Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczna kolacja

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
pomidor 1
cebula 1
szczypiorek
kiełbasa 10 dkg
ser 3 plasterki
pieczarki 15 dkg
sałata zielona
sól
pieprz
bazylia
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczna kolacja

Kroki postępowania

1
Pieczarki obrać i pokroic na ćwiartki, usmażyć na oleju z dodatkiem soli i pieprzu. Jajka roztrzepać i lekko doprawić. Cebule pokroic drobno i podsmażyc na złoty kolor. Kiełbase pokroic w kosteczkę i dorzucić do cebuli. Kilka minut smażyć pod przykryciem.
Krok 1 - Jajeczna kolacja foto
2
Pomidory pokroic na małe kawałki, szczypiorek i ser również. Na patelnię wrzucic pomidora i pieczarki. Smżyć razem cały czas mieszając. Dorzucić ser i posypac bazylią.
Krok 2 - Jajeczna kolacja foto
3
Podsmażyc, aby ser się roztopił i wlac jajka i wrzucić szczypiorek. Jeszcze kilka minut podsmażyc, aby jajko się ścięło.
Krok 3 - Jajeczna kolacja foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak