Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z borówek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borówka 1 kg
cukier żelujący 350 g

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z borówek

Borówki należy umyć i odsączyć z wody. Następnie dokładnie wymieszać z cukrem. Przekładamy je do garnka i mieszając cały czas czekamy aż całość się zagotuje. Jeśli nie chcecie aby w dżemie były całe borówki, to w trakcie mieszania można je rozgniatać łyżką. Po zagotowaniu, dżem gotujemy jeszcze dwie minuty nie mieszając. Gorący dżem przekładamy do słoików

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 06.08.2012 20:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak