Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kuleczki z czosnkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 25 dag
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól do smaku
chilli 1 szczypta
czosnek w zalewie z chilli
sos
majonez 1/4 szklanki
śmietana 12% 1/4 szklanki
szczypior

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kuleczki z czosnkiem

Do miski przełożyć mięso mielone, dodać do niego jajko i posiekane 5-6 ząbków czosnku, wymieszać i doprawić do smaku solą i chilli( całość musi być pikantna) z masy mięsnej uformować malutkie kuleczki które nadziać całym ząbkiem czosnku i obtoczyć w bułce tartej, następnie usmażyć na złoty kolor w dość głębokim oleju.
Sos;
W miseczce wymieszać majonez ze śmietaną i dodać do tego kilka ząbków posiekanego czosnku oraz zalewę z czosnku ( ilość zależy od naszego gustu) po wierzchu posypać posiekanym szczypiorem.
Podawać na zimno z dodatkiem sosu czosnkowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika78 29.06.2012 17:33
fajny pomysł z tym czosnkiem, nigdy takich nie jadłam mszę koniecznie wypróbować
Mati13 29.06.2012 16:41
bardzo smaczne i ładne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak