Sposób przygotowania

Do miski przełożyć mięso mielone, dodać do niego jajko i posiekane 5-6 ząbków czosnku, wymieszać i doprawić do smaku solą i chilli( całość musi być pikantna) z masy mięsnej uformować malutkie kuleczki które nadziać całym ząbkiem czosnku i obtoczyć w bułce tartej, następnie usmażyć na złoty kolor w dość głębokim oleju.
Sos;
W miseczce wymieszać majonez ze śmietaną i dodać do tego kilka ząbków posiekanego czosnku oraz zalewę z czosnku ( ilość zależy od naszego gustu) po wierzchu posypać posiekanym szczypiorem.
Podawać na zimno z dodatkiem sosu czosnkowego.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo smaczne i ładne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    fajny pomysł z tym czosnkiem, nigdy takich nie jadłam mszę koniecznie wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !