Sposób przygotowania

Liście opłukać, przelać wrzątkiem, posiekać. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać pokrzywę, poddusić. Wlać gorący bulion, wymieszać, przetrzeć przez sito. Zupę zagotować, doprawić solą i pieprzem. Żółtko rozmieszać z mąką i 100 ml chłodnej zupy, zagotować. Zabielić śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ciekawe, jak to smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    słyszałam sporo o tej zupie, ale nigdy nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    nigdy nie jadłam, ciekawe jak smakuje...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !