Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 15 dkg
jabłko 1
ogórek kiszony 1
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny
olej 5 łyżek
cebula 1/2
ogórki 4
Kwas cytrynowy Prymat
kapusta czerwona 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty

Kapustę poszatkować , ugotować , odcedzić i zakwasić sokiem z cytryny i kwaskiem cytrynowym. Fasolkę ugotować do miękkości dodać do kapusty. Posiekać cebulę ogórek kiszony i jabłka, wymieszać wszystkie składniki, dodać olej ,przyprawy.Smak ma być słodko-winny.Zielone ogórki umyć , przekroić na pół wzdłuż, wydrążyć i włożyć sałatkę w powstałe łódeczki. przybrać zieleninką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 03.04.2016 19:41
smakowity dodatek do obiadu
RenataZ-et 14.11.2012 16:13
do wypróbowania
alaaa 10.11.2012 20:29
ciekawa ,,,
Beata23 05.11.2012 14:24
fajny dodatek do obiadu
adelajda 06.09.2012 09:00
smaczna
Bernadeta1 28.08.2012 00:44
bardzo dobra
traktorek 21.08.2012 15:58
ekstra podanie a i reszta też pycha
Anna169Hosz 15.07.2012 17:26
Brzmi smacznie:)
irenka 08.07.2012 16:52
fajna
gusia1000 30.06.2012 11:55
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak