Sposób przygotowania

Indyka umyć , osuszyć i natrzeć solą , papryką i kucharkiem. Wewnątrz natrzeć troszkę majerankiem.Obrane jabłka pokroić na ćwiartki , włożyć do środka z orzechami i rodzynkami.zaszyć.Masło rozpuścić w brytfance, dodać olej i włożyć indyka.Piec w piekarniku ok. 2 godzin często podlewając bulionem. Gdy mięso będzie miękkie do bulionu dodać śmietanę, podpiec , zagęścić zawiesiną z mąki tworząc pyszny sosik. Podawać pokrojony na porcje z kluskami śląskimi , ziemniakami , ryżem posypane zieleniną.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ile czasu piecze się takiego indyka
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    2 godziny, pisze wyżej.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super!!!
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ekstra
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    zapowiada się pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    bardzo apetyczny pomysł na farsz
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    dużo smacznego mięska
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super obiad
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    A indyk ważący 3 kg nie upiecze się w 2godziny, bo potrzebuje 1 godziy pieczenia na 1kg wagi.Nikt z komentujących nie zna tej zasady? :)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Henryko nie ośmieszaj się swoim komentarzem , jeśli nie znasz się dobrze , albo nie wiesz to najpierw poczytaj sobie o pieczeniu indyka a później pouczaj.3 kg indyk upiecze się w ciągu 2 godzin.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !