Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 80ml
maliny świeże 5 lyżek
cukier 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos malinowy

Maliny dokładnie myjemy. Umyte wkładamy do blendera, dodajemy wodę, sok z cytryny i cukier, po czym miksujemy przez ok. 35 sekund na średnich obrotach i 10 sekund na mniejszych obrotach. Łyżeczką sprawdzamy gęstość. Jeżeli jest za mało gęsty, można dodać jeszcze malin i ponownie zmiksować, aczkolwiek zależy do czego sos jest nam potrzebny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 25.12.2012 18:06
pycha
Justyna87 05.11.2012 13:19
fajne
gusia1000 01.08.2012 15:37
Znakomity.
parysek10 29.06.2012 15:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak