Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowa lemoniada

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 szklanki
cukier 1 i 1/2 szklanki
mięta świeża 1 pęczek, posiekanej
sok z limonki 1 szklanka świeżego soku z limonki

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowa lemoniada

Zagotowujemy na średnim ogniu wodę z cukrem i miętą. Zdejmujemy naczynie z ognia, przecedzamy płyn i odstawiamy do ostygnięcia. Przed podaniem mieszamy syrop z sokiem z limonki i podajemy lodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak