Sposób przygotowania

Do salaterki wkładamy odsączone z zalewy kukurydzę i groszek (po puszcze) , cienko pokrojoną część twardą dużego pomidora (gniazdo nasienne z sokiem odrzucamy), cienkie plasterki rzodkiewek, poszatkowane listki świeżej mięty (5-10 listków), pokrojone w paseczki śliwki suszone, porzeczki kolorowe (czerwone, czarne, białe) , truskawki (większe przekrojone), mogą być zamiast truskawek poziomki, garść. Dajemy oliwę (2-3 łyżki) , mieszamy składniki i przekładamy do drugiej salaterki wyłożonej liśćmi sałaty ozdobnej, strzępiastej.
Można nałożyć gdzieniegdzie, na wierzchu sałatki, kropki z kwaśnej gęstej śmietany.

przypraw sałatka nie wymaga

Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    ciekawe połączenie:)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Bardzo fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !