Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fale dunaju

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

5jaj
2szkalnki mąki
1szkl cukru pudru
1 kostka margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/2kg jabłek
2łyżki kakao
cukier waniliowy
2łyzki mleka

Przepis i sposób przygotowania na: Fale dunaju

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do białości, dodać po jednym jajku miksując. Kiedy masa stanie się puszysta, dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Podzielić na dwie częsci, peirwszą wyłożyć do blachy, do drugiej dodać kakao i 2 łyżki mleka. Wymieszać i wyłożyć na jasne ciasto. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki i ułożyć na cieście. Piec 45-60min
KREM
1/2litra mleka, 1 budyń, 1 kostka masła, cukier waniliowy, 6 łyżek cukru pudru.
Budyń ugotować, ostudzić. Masło, cukier puder, cukier waniliowy-zmiksować. Stopniowo dodawać ostudzony budyń. Krem wyłożyć na wystudzone ciasto. Wstawić do lodówki, aby krem wystygł. Polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 07.10.2011 13:33
pyszne,bardzo pyszne!:)
Goya 24.08.2011 11:21
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak