Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do białości, dodać po jednym jajku miksując. Kiedy masa stanie się puszysta, dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Podzielić na dwie częsci, peirwszą wyłożyć do blachy, do drugiej dodać kakao i 2 łyżki mleka. Wymieszać i wyłożyć na jasne ciasto. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki i ułożyć na cieście. Piec 45-60min
KREM
1/2litra mleka, 1 budyń, 1 kostka masła, cukier waniliowy, 6 łyżek cukru pudru.
Budyń ugotować, ostudzić. Masło, cukier puder, cukier waniliowy-zmiksować. Stopniowo dodawać ostudzony budyń. Krem wyłożyć na wystudzone ciasto. Wstawić do lodówki, aby krem wystygł. Polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pyszne,bardzo pyszne!:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !